مهمترین علل بروز بیماری بواسیر چیست؟

hemorrhoid

هموروييد ها يا بواسير كلافه هاي عروقي هستند كه در تمام افراد براي حفاظت از كانال مقعدي وجود دارند و هرگاه در اثر زور زدن و يا فشار به اين كلافه هاي عروقي منجر به تورم و بزرگ شدن آنها شده و منجر به خونريزي و بيرون زدگي و درد مي شود

علت دقیق بواسیر (هموروئید) مشخص نیست. بطور کلی با افزایش فشار در قسمت پایینی شکم یا رکتوم (راست روده) رگ‌های این منطقه کشیده و متسع می‌شوند که منجر به تورم و برآمدگی این رگ‌ها می‌شود. این تورم منجر به ایجاد بواسیر می‌شود.

برای مشاهده خدمات دکتر تولیت در زمینه تشخیص، درمان و جراحی همورویید اینجا کلیک کنید.

عوامل مختلفی موجب ایجاد این تورم و در نتیجه ابتلا به بواسیر می‌شود که عبارتند از:

زور زدن هنگام اجابت مزاج

زور زدن زیاد هنگام دفع موجب افزایش فشار روی رگ‌های واقع در مقعد یا رکتوم شده که از مهم‌ترین علل بالقوه ابتلا به بواسیر است.

نشستن طولانی مدت بویژه در توالت

نشستن طولانی مدت بویژه در توالت موجب وارد شدن استرس زیاد به رگ‌ها می‌شود و در نتیجه خطر ابتلا به بواسیر را تا حد زیادی افزایش می‌دهد.

یبوست یا اسهال مزمن

اسهال و یبوست مداوم موجب فشار دائمی بر بافت‌های اطراف کانال مقعد شده و موجب مشکلات بسیاری از جمله بواسیر می‌شود.

سابقه خانوادگی

بعضی افراد به دلیل ژنتیک خانوادگی، رگ‌های ضعیفی دارند. رگ‌های ضعیف به راحتی آسیب دیده و متسع می‌شوند که می‌تواند منجر به بواسیر شود.

پیری

افراد مسن‌تر بیشتر مستعد ابتلا به بواسیر هستند چرا که بافت‌های حمایت کننده رگ‌ها در رکتوم و مقعد آنها ضعیف شده و کشیده می‌شود. بطور کلی بواسیر در گروه سنی 45 تا 65 سال شایع‌تر است، البته این بدین معنا نیست که افراد جوان‌تر یا بچه‌ها مبتلا به بواسیر نخواهند شد.

بلند کردن اجسام سنگین

افرادی که بطور مرتب اجسام سنگین بلند می‌کنند یا کارهای خیلی سخت و سنگین انجام می‌دهند نیز در معرض ابتلا به بواسیر هستند.

چاقی

افراد چاق و دارای اضافه وزن بیشتر مستعد ابتلا به بواسیر هستند، چرا که معمولا رژیم غذایی پر فیبری ندارند، مایعات کمتری می‌نوشند و ساعات طولانی در حالت نشسته هستند.

بارداری

بواسیر در زمان بارداری بسیار شایع است. طی بارداری به دلیل افزایش فشار ناشی از رحم به رکتوم و مقعد، تورم هموروئیدی ایجاد می‌شود. به علاوه تغییرات هورمونی ممکن است ماهیچه‌های محفاظت کننده رکتوم و مقعد را ضعیف کند. زایمان طبیعی نیز فشار شدیدی به ناحیه مقعدی وارد می‌کند؛ به همین دلیل بواسیر در خانم‌هایی که به تازگی مادر شده‌اند نیز شایع است.

رژیم غذایی کم فیبر

نخوردن میزان کافی فیبر در رژیم غذایی موجب سفت شدن مدفوع و سخت شدن حرکات روده می‌شود که این حالت فشار را به رکتوم و مقعد بیشتر کرده و در نتیجه بواسیر می‌تواند رخ دهد.

عدم نوشیدن مایعات کافی

عدم نوشیدن آب و سایر مایعات به مقدار کافی موجب سفت شدن مدفوع و یبوست شده که در نتیجه فشار را به روی مقعد بیشتر می‌کند و در نهایت می‌تواند منجر به بواسیر شود.

سابقه جراحی

افرادی که قبلا جراحی رکتوم یا مقعد داشته‌اند بدلیل ضعیف شدن ماهیچه‌های اطراف رکتوم و مقعد ممکن است مبتلا به بواسیر شوند.

برای کسب اطلاعات بیش‌تر درباره زمان ارائه خدمات و دریافت اطلاعات تماس با ما اینجا کلیک کنید.

منابع

http://articles.mercola.com/hemorrhoids/causes.aspx

http://www.news-medical.net/health/Causes-of-piles-(haemorrhoids).aspx

http://www.medicalnewstoday.com/articles/73938.php